2016 m. gegužės 11 d. Tarybos posėdis

Šiuo metu turbūt daugelis atidžiai stebite, kas vyksta Liberalų sąjūdžio politinėje padangėje. Galiu pasakyti tik tiek, kad džiaugiuosi principingais mūsų partijos lyderio sprendimais. Taip pat laukiam naujo pirmininko rinkimų. Visa situacija tikrai yra žingsnis atgal, bet po jo, tikiuosi, atsistosime tik dar tvirtesni.Tačiau mūsų miesto gyvenimas tęsiasi, o ten irgi vyksta svarbūs dalykai. Kaip ir po kiekvieno tarybos posėdžio pristatau trumpą apžvalgą, ką nuveikėme per praėjusį tarybos posėdį:

  1. Atviro Vilniaus portale yra suskaičiuota, kad per metus Vilnius praranda 3,4 mln. eurų dėl suteiktų lengvatinių paramų, tačiau yra užsimota šią lengvatų sistemą iš principo pertvarkyti ir išskaidrinti. Pavyzdžiui, kiek tai įmanoma, suteikiant paramą piniginėmis lėšomis, bet ne patalpomis (o patalpos jau turėtų būti nuomojamos rinkos kainomis). Be kitų dalykų (žr čia), numatoma, kad visą turtą valdys ir administruos vieną centrinė įstaiga, ir bus stengiamąsi atsisakyti nereikalingo turto. Tarybos posėdyje patvirtinome principus, ką ir kaip ruošiamąsi daryti, o administracija pateikė veiksmų planą iki kada bus parengtos konkrečios priemonės šiems principams įgyendinti.
  2. Vienas iš pavyzdžių, kai savivaldybės administracija ėmėsi principingai reikalauti savo teisių administruojant nekilnojamą turtą – tai „Užupio meno inkubatoriaus” pertvarkymas, pilnai perimant jo nuosavybę, bei išplečiant jame dalyvaujančių suinteresuotų pusių skaičių (įtraukiant Dailės akademiją ir kt.). Tą šiandien ir užtvirtinome:)
  3. Po trejų metų statybų ir derybų, Vilniuje pradeda veikti mechaninio biologinio atliekų rūšiavimo įrenginys. Geros naujienos yra tai, kad Vilniuje išrūšiuosime iki 80% visų atliekų, ir jų nebereikės vežti į savartyną. Nelabai gera naujiena yra ta, kad teks už atliekų tvarkymą daugiabučių gyventojams mokėti 12,5% daugiau. Tačiau tai geriausia, ką buvo galima pasiekti šiandien dienai – tik po ilgų derybų su „Energesman” (rūšiavimo gamyklos operatoriumi) buvo sutarta, kad tvarkymo mokestis sieks ne 139, o 109 Lt už toną. Iki naujų metų kainos vėl bus peržiūrėtos atsižvelgiant į skelbiamą konkursą atliekų vežėjams, tolimesnes derybas su Energesman ir kt. Taigi, klausimas tikrai dar nepasibaigęs, reikalaus dėmesio ir aukščiausios kompetencijos iš savivaldybės pusės.
  4. Kaip vienas iš smagesnių pavyzdžių, kaip galima palengvinti gyvenimą vilniečiams, tai galiu paminėti liberalizuotas tvarkymo ir švaros taisyklės. Dabar gatvės muzikantai ir artistai savo pasirodymus galės rengti nustatytose vietose nebijodami, kad bus nubausti policijos pareigūnų.

Posėdis užsibaigė neišsprendus visų klausimų – nesusitarus, ar Lietuvos Vyriausybei turime skubos tvarka perduoti žemės sklypą Turniškėse (dėl jos tikslų įgyvendinti savo įsipareigojimus užsienio atstovybėms), opozicija sugebėjo sugriauti kvorumą:) Tad, politika tęsiasi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.