2016 m. lapkritis, Tarybos posėdis. Kas naujo Vilniuje?

Kaip jau tapo įprasta mano blog’o sekėjams, dalinuosi aktualiomis Vilniaus naujienomis. Kai kurios jų patvirtintos dar trečiadienį, spalio 26 d., o dėl kitų diskutuojame toliau.

  • Sakoma, nėra pinigų – nėra problemų:) Šįkart turime pinigų ir dėl to problemų:) Iš vyriausybės atkeliauja pirmieji 18 mln. eurų, kurie turi būti skirti Vilniaus skoloms padengti. Pagal dar prieš kelis metus patvirtintą tvarką, pirmiausia turėtume mokėti seniausias skolas – t.y. didžiausia dalis turi tekti Vilniaus viešajam transportui. Taip, mano nuomone, ir turėtume daryti. Tačiau Vilniaus Vandenys, Vilniaus Vystymo kampanijos (o kartu ir kai kurie tarybos nariai) teigia, kad šioms įmonėms trūksta pinigų investicijoms ir turėtume joms skirti išskirtinį prioritetą.. Todėl prasideda antklodės tampymas į skirtingas puses:)
  • Pajudėjome į priekį su konkrečiais sprendimais dėl nekilnojamo turto valdymo strategijos. Iki šiol į tarybą ateina vienas ar kitas pasiūlymas parduoti atskirus savivaldybės pastatus, bet realiai tokiems sprendimams dažnai pritrūksta aiškių kriterijų. Po truputį mieste atsiras konkreti metodika, kaip vertinti savivaldybės naudojamą nekilnojamą turtą – t.y., pagal visiems vienodus principus bus įvertinama, kiek lengvatinis turto naudojimas atitinka miesto strateginius prioritetus, kiek jis kaštuoja finansiškai, kokių socialinių rodiklių pasiekiama.
  • Diskusija dar laukia karšta ir aktyvi, nes kol kas dėl daugelio niuansų dar tik turime sutarti. Kviečiu prisidėti prie diskusijos FB tinkle:
    Diskusija: kas svarbu suteikiant  savivaldybės nekilnojamą turtą?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.