Parlamentinės veiklos ataskaita

Sveiki!

Džiaugiuosi, su Jumis susitikęs šiame puslapyje!

Ketveri metai Seime prabėgo nepaprastai greitai, bet tuo pačiu ir prasmingai. Apie kai kuriuos įvykius ir sprendimus, neabejoju, teko girdėti žiniasklaidoje. Daug kitų darbų įvyko tyliau, bet jie ne mažiau reikšmingi — tikiu, kad pavyko įgyvendinti svarbius pokyčius (o kai kuriems nelabai geriems pokyčiams pavyko neleisti įvykti). Apie viską — žemiau.

Transparency International duomenimis esu septintoje vietoje pagal darbotvarkėje paskelbtų susitikimų skaičių ir nusileidžiu tik Vyriausybės nariams – premjerei ir kai kuriems ministrams. Vien įvairiomis temomis organizuotų išvykų suskaičiuoju 178, nors neabejoju, kad jų buvo ir daugiau — tiesiog ne visąlaik jos iš anksto suplanuotos ir pažymėtos darbotvarkėje. Dalis šių susitikimų vyko kaip komisijų, komitetų išvažiuojamieji posėdžiai, bet absoliuti dauguma — mano paties iniciatyva. Tai susitikimai su bendruomenėmis, verslais, gamtą mylinčiais žmonėmis ir tai susitikimai, kurie mane įkvėpė iniciatyvoms Seime. Kviečiu susipažinti su kai kuriomis svarbiausiomis ir didžiausio atgarsio susilaukusiomis.

Skiriu išskirtinį dėmesį Verkiams

Verkių bendruomenių iniciatyva, dar prieš kelis metus kartu su Vilniaus savivaldybės atstovais apvažiavome Verkius ir aptarėme aktualiausias teritorijos problemas. Pradėjome nuo tolimosios Pagubės, stabtelėjome Balsiuose, pravažiavome Žaliųjų ežerų gatve, susitikome sy gyventojais Mokslininkų / M.Lietuvio gatvių sankryžoje, Santariškėse ieškojome vietos vyresnių vaikų žaidimų aikštelei, ir, galiausiai, apėjome Jomanto parką ir aptarėme jo sutvarkymo poreikį.

Džiaugiuosi, kad Bajorų kalvose yra projektuojama ir dar viena mokykla. Architektūros kokybės tema buvo man svarbi visą Seimo kadenciją, esu šiuo atžvilgiu teikęs ne vieną siūlymą: Bajorų kalvų mokyklos projektinius pasiūlymus apžvelgiu būtent per šią prizmę.

Teko daug dėmesio skirti ir Jomanto parko atnaujinimui, kur Vilniaus savivaldybė iš tiesų parodė gerą pavyzdį, kaip reikia derinti bendruomenės erdvių pertvarkymo iniciatyvas kartu su bendruomene — idėjoms, kaip sutvarkyti Jomanto parką buvo surengtos ne vienos dirbtuvės ir diskusijos su gyventojais. Kuo tokios diskusijos svarbios, plačiau išplėtojau šiame tekste.

Beje, yra kam tokių apsilankymų organizavimas užkliūna. Seimo Etikos komisiją pasiekė nusiskundimai, kad Verkiais rūpinuos tik dėl to, kad esu ir pats čia gyvenantis. Apie konkurentų partijos skundą rašė ir Lietuvos rytas, tačiau, be abejo, Seimo Etikos komisija neįžvelgė nieko blogo. Vadovaujantis skundo logika, Marijampolėje gyvenantis Seimo narys negalėtų bendrauti su Marijampolės savivaldybe dėl savivaldybės problemų — nes Verkiai yra 50,000 gyventojų dydžio seniūnija, tad maždaug tokio dydžio, kaip Marijampolė. Taigi, po šio vizito, tapau Seimo nariu, kurį svarstė Seimo Etikos komisija dėl to, kad rūpinuos Verkiais 🙂

Aplinkosauga, statybos, architektūra, žalioji energetika ir kitos Aplinkos apsaugos komiteto temos

Aplinkos apsaugos komitete pavyko įgyvendinti ne vieną projektą ir idėją — ketverių metų kadencija buvo produktyvi. Savo apsilankymų Lietuvoje ir trumpą konkrečių teisės aktų projektų santrauką pristatau žemėlapyje žemiau (gali tekti truputį palaukti, kol jis užsikraus)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.