Ką nuveikėme Vilniuje? 2018 II-III ketvirtis.

Susikaupė nauja naujienų apie Vilnių porcija, nors per vasarą, kaip visuomet, jų buvo mažiau.

Vienas didžiausių šios vasaros sprendimų – tai pradinukų „visos dienos” mokyklos įvedimas. Jei anksčiau tėvams tekdavo sumokėti iki 60 eurų už tai, kad pradinukai galėtų likti mokyklose po pamokų, nuo šiol tai organizuos ir apmokės savivaldybė. Taip, kai kurie mokytojai liko nepatenkinti (nes sumažėjo jų atlyginimas), bet per pirmą rugsėjo pusę situacija, kaip ir planuota, susitvarkė, ir prailgintos grupės veikia. Jei Seime norima šeimas remti ‘vaiko pinigais’, panaikinus neapmokestinamąjį pajamų dydį, tai Vilniuje visų pirma ieškome kaip padėti tiems tėvams, kurie dirba.

Kita didelė investicija, kurią patvirtinome per vasarą – tai „Profsąjungų rūmų” išpirkimas. Tai jau seniai planuotas sprendimas, dar ankstesnėse kadencijose, bet tik dabar realiai įgyvendintas. Rūmus išpirksime už 6 mln. eurų, pagal paėmimo visuomenės poreikiams procedūrą – tai reiškia, kad rūmų savininkai sumą galės skųsti teismui, bet pats sprendimas jau neatšaukiamas. Palyginimui, ankstesnėje kadencijoje buvo siūloma rūmus „iškeisti” į 12 mln. eurų vertės savivaldybės nekilnojamą turtą.. tad nemažai sutaupėm. Beje, tuo pačiu Dariaus Kuolio iniciatyva ir liberalų sąjūdžio frakcijos pataisymais patvirtinome Vilniaus 700 metų jubiliejaus koncepciją, kurioje numatoma iki 2024 metų vietoje profsąjungų rūmų įrengti naują koncertų salę.

Turbūt neišvengsiu trumpo komentaro apie Vilniaus G-taško reklamą. Dėka ‘sukritusių’ aplinkybių ir AFP korespondento straipsnio, ši reklama nuvilnijo per pasaulį ir pasiekė 600 mln. žmonių(nors kainavo tik 50 tūkst. eurų). Tai gerai, bet suprantu ir tuos, kurie šią reklamą kritikuoja – kiekvienas turime savo požiūrį. Labai kritiškai vertinu tuos, kurie dėl šios reklamos bando paskandinti „Go Vilnius” įmonę ir jos vadovę – Vilniaus tarybai buvo pateikta rezoliucija, kuria reikalaujama vadovę atleisti. Ką veikia „Go Vilnius”, ir kokius kitus sėkmingus ir svarbius projektus ji vykdo (ką kritikai nutyli) pabandžiau paaiškinti „Kas bendro tarp G taško ir aukštų atlyginimų„.

Tai, kad vasarą padariau pertrauką su laiškų naujienomis, nereiškia, kad neatnaujinau savo tinklaraščio:) Tarybos kadencija jau artėja į pabaigą, tad tenka apibendrinti nuveiktus darbus. Apie tai, ką reiškia „deprichvatizuoti Vilnių” – čia.

sėkmės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.