Miesto žinios – vilniečiams. Kaip pabaigsime 2018-uosius?

Vakar, gruodžio 19 d., įvyko paskutinis Tarybos posėdis šiais metais. Keli pagrindiniai mūsų sprendimai:

Posėdį pradėjome nuo biudžeto patikslinimo. Čia yra viena gera ir viena bloga naujiena  Bloga naujiena ta, kad kai kurie investiciniai projektai nevyksta taip greitai, kaip norėtųsi, todėl jiems numatytos lėšos buvo nepanaudotos (pvz Lazdynų baseinas). Gera naujiena yra ta, kad miesto tvarkymo (šaligatviai, gatvės ir kt.) darbų padaryta su kaupu – tad perskirstėme pinigus, užtikrinome atliktų darbų apmokėjimą, ir metų gale miesto skolos bus dar mažesnės.

Kitas svarbiausias sprendimas – patvirtinome vidaus sandorių su savivaldybės įmonėmis pratęsimą (Grinda, Vilniaus Vystymo kompanija, gatvių apšvietimo tinklai). Opozicija bandė kritikuoti, kad neperkame paslaugų rinkoje, o toliau naudojamės savivaldybės įmonių paslaugomis. Tačiau tai netiesa – dalį paslaugų Vilnius privalo pirkti pagal įstatymus (pvz lietaus nuotekų priežiūros ir pan.), daliai paslaugų tam nėra logikos (pavyzdžiui, gatvių apšvietimo įmonė pradėjo 20+ mln. projektą visus šviestuvus pakeisti į LED, tad būtų juokinga dabar nutraukti sutartį. Beje, dar juokinga, kai konservatorių kandidatas siūlo mieste diegti išmanų apšvietimą, kai tai jau seniai pradėta..), o daliai paslaugų (Vilniaus Vystymo kampanija) apsisprendėme ir pratęsti vidaus sandorį, ir įpareigoti savivaldybės administraciją per du mėnesius tokias paslaugas pradėti pirkti rinkoje. Beje, panašiai jau buvo padaryta su Grinda – ši savivaldybės įmonė dalyvauja ir Vilniaus skelbiamuose konkursuose dėl gatvių priežiūros, ir ten sėkmingai konkuruoja rinkos sąlygomis.

Ypač aktyvi diskusija vyko dėl sprendimo dėl Vilniaus 22 g. pastato nuomos. Opozicija (ypač buvęs meras) aktyviai agituoja pratęsti esamas sutartis su keliais barais. Barai šiuo metu moka apie 25 eurus už kv.m. – mano žiniomis reali nuomos kaina siekia ir 60 eur už kv.m. šioje vietoje. Tad, pasibaigus senoms sutartims, siekiame paskelbti naują viešą konkursą dėl nuomos – deja, koalicijos kvorumas trapus, tad sprendimui priimti pritrūkome balsų. Mark Adam Harold (ir Ekonomikos komitetas) taip pat siūlo numatyti, kad antrame aukšte patalpos būtų išnuomotos socialinėms funkcijoms (pvz narkotikų prevencijos biurui ar pan.). Tikiuosi, būtent tokį sprendimą ir patvirtinsime kitame posėdyje.

Paminėjau ne viską (pvz čia tikrai per mažai vietos išsiplėsti apie patvirtintą Darnaus judumo planą, bet jį galite rasti čia http://judumas.vilnius.lt/) Tokie keli svarbiausi akcentai. Posėdis baigėsi anksčiau laiko vėl sugriuvus kvorumui. Ankstesnis meras pareplikavo, kad jis posėdžius baigdavo laiku:) – deja, tenka suprasti, kad į tokius sandėrius, kokių laikantis opozicija sėdės posėdžiuose, mes neplanavome ir neplanuojame veltis.

Ramių artėjančių švenčių – būtinai rašykite, jei turėsite klausimų!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.