Wiki partija

Džiaugiuos kad 28.6 (ar panašiu) mūsų Laisvės partijos įstatų punktu numatoma, kad „Valdyba steigia veiklos grupes”. Komitetai, komitetukai ir kt. antpečiams skirti dariniai tampa atgyvena – vietoje to, steigsime veiklos grupes. Kažkada tą siūliau Liberalų sąjūdžiui (žr http://kasparasadomaitis.lt/2015/06/ata-komitetams-ir-veiklos-grupems/), bet prireikė keturių metų ir naujos partijos, kad tai kažkuria forma taptų realybe. Tikiuosi, pasiteisins.

Įkvėptas tokio mūsų partijos naujo požiūrio, norėjau pasinaudoti proga ir pasiūlyti kitokį būdą, kaip kurti ir vystyti mūsų partijos programą. Taptume labiau demokratiški, atviresni visiems nariams, ir – pirmieji. Kaip, tikiuosi, ir daugelyje sričių būsime pirmieji. (Truputį juokinga, bet minties užuomazgos buvo gūdžiais 2009 metais – tuo metu darbo nebuvo, bet buvo laiko užsiimti keistų idėjų siūlymu. Gaila tik, kad iš visos minties šiandien atkapstau tik viso labo vieną pastraipą – žr delfi nuorodą.)

O esmė paprasta – vis dar plaukia naujos idėjos ir pasiūlymai programai, o ir darbo grupės paruošė kur kas platesnes įžvalgas, nei šiandien turime oficialioje versijoje. Visi norime, kad mus išgirstų ir atsimintų, bet ne visada partija turi suformavusi aktyvią darbo grupę programai ruošti. Wikipedia, tuo tarpu, yra įspūdingas kolektyvinio darbo pavyzdys, kai „iš niekur” sukuriama išsami, pakankamai kokybiška, ir nuolat atnaujinama enciklopedija – be kurios, matyt, neįsivaizduojame savo gyvenimo.

Tai kokia idėja? Manau, ir mūsų diskusijų/idėjų/debatų modeliu galėtų tapti „Wikipedios” platforma, kur kiekvieno indėlis būtų laukiama. Nes,… o kodėl ne? 😀

„Kaip tai veiktų?”, „Negi tai įmanoma?”, „O, ar…?” Į truputį daugiau klausimų atsakau ir gyvą pavyzdį pateikiu nuorodoje žemiau. Tikiuosi, bus galimybė pristatyti šią mintį valdybai – o gal ir tuo pagrindu sudaryti mūsų pirmą veiklos grupę?

wiki.laisvespartija.lt

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.