Nusivalykime kojas į liberalias idėjas!

Gal tai kam pasirodys keista, bet, mano nuomone, šiuo metu vyksta aiškinimasis ne dėl to, ar korumpuotas ir kiek korumpuotas Liberalų sąjūdis. Vyksta santykių aiškinimasis tarp Prezidentės aplinkos ir MG Baltic interesų. Liberalų sąjūdžio apjuodinimas – tai tik šalutinis ‘produktas’ viso šio santykių aiškinimosi. Esame tik banda, naudingi idiotai, į kurią kiti nusišluosto kojas ir pasinaudodami mumis krauna vieni kitiems juodus darbelius, viešina užtušuotas pažymas ir taip toliau.

*nuotrauka pakopijuota iš internetų

Ypač VSD medžiagos paskelbimas išviešinimas man atrodo yra neatsakingas ir pavadinti Liberalų sąjūdį kažkieno projektu yra PR šūkis, o ne realybė. Be abejo, tam tikri asmenys (ir nemažai) buvo su MG Baltic susiję ir tuos jų pavedimus vykdė. Mes matome, ir kad daug asmenų buvo nesusiję, bet kažkodėl tų pavardžių žiniasklaidoje ir apskritai niekur negirdėt.

Siūlome steigti naują partiją, tvirtinti skaidrumo standartus, ieškoti kaltų. Bet – visada, visada organizuotas verslininkų būrelis veiks efektyviau ir kišis į politiką – ir tą politiką įtakos geriau, nei mūsų sunkiai koordinuojama organizacija ar FB grupė, kad ir ką čia mes prisvaigtume. Mes matėme, kad MGB kišosi į visų partijų reikalus, ir liberalų sąjūdis net nebuvo kažkuo išskirtinis. Kol valdžioj buvo liberalai, veikė per liberalus. Kai valdžioj buvo LSDP, veikė per LSDP. Todėl nei naujos partijos, nei skaidrumo standartai nepadės. Turime kovoti su interesų grupių kišimusi – bet tai priklausys nuo konkrečių asmenų, partijos lyderių, ir mūsų institucinės tvarkos, pvz visuotinius pirmininko rinkimus įtakoti daug sunkiau. Suklydom su lyderiais. Tad tiesiog turim ieškoti patikimų lyderių (apsigausim – ieškosim vėl), skaidrių sąrašų sudarymo principų. Ir kovoti, kovoti, kovoti, nes jie (tokie kaip MGB) ateis, ateis ir ateis.

Taip pat turime suprasti, kad MGB ar Prezidentei ar dar kažkam visiškai vienodai tie 8,000 formalių liberalsąjūdiečių ar 800 balsuojančių. Esame išvadinti kažkieno projektu, kažkieno kariauna, nors niekada tokiais nebuvome ir nesisiūlėme būti. Tik mes patys galime imtis ginti save, savo orumą ir pasiųsti velniop visus Masiulio laiškus ir VSD ataskaitas. Tą ir siūlau padaryti – partijos valdybos, etikos komisijos, parlamentinės frakcijos rėmuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.